top of page
  • Olli Ahlroos

SKR PODCAST #1 – Minna Harjuniemi ja Toni Koivulahti

Päivitetty: 7. maalisk. 2019

SKR podcastin ensimmäisessä jaksossa kirjailija-ohjaaja Minna Harjuniemi ja teologi Toni Koivulahti pohtivat monen muun asian lisäksi väkivaltaa. Vaikka väkivalta on molemmille ajankohtainen teema, tarkastelevat he sitä hyvin erilaisista näkökulmista.


Voit katsoa jakson tämän sivun alalaidasta. SKR podcast on myös kuunneltavissa äänitallenteena esimerkiksi Spotifyssa, iTunesissa ja Androidin Podcast-sovelluksissa. Voit tilata SKR podcastin mobiililaitteellesi osoitteessa: https://www.skr.fi/skr-podcastPhoto: Joakim Pusenius

Minna Harjuniemi on kirjailija-ohjaaja, joka on työskennellyt myös ohjaajantyön lehtorina Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Aiemmin hän on työskennellyt freelance-ohjaajana sekä Ylioppilasteatterin johtajana 2001-2004. Hän kirjoittaa suurimman osan ohjaamistaan esityksistä itse. Harjuniemi on kahden pojan äiti ja kotoisin Kymenlaaksosta.


Toni Koivulahti on sosiaalietiikan tohtorikoulutettava Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa. Hänen väitöskirjansa käsittelee uskonnon ja väkivallan yhteyksiä poliittisen teologian teoriassa. Lisäksi hän on kiinnostunut eläinoikeusfilosofiasta ja Jumalan kuoleman teologiasta.


Minna ja Toni keskustelevat väkivallan lisäksi teatterin tekemiselle ja käsitteelliselle tutkimukselle ominaisesta luovuudesta. Jaksossa keskustellaan myös teatterin ja käsitteellisen tutkimuksen moraalista, pohditaan mitä teatterin poliittisuus merkitsee ja mitä on poliittinen teologia. Jaksossa selviää myös, mitä tarkoittaa “hidas väkivalta”.


Podcastia isännöi Olli Ahlroos. Podcast on taltioitu Taidekoti Kirpilässä 12.6.2018.59 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page